Dagboek van Prins Henrique d'n Urste

Hoi Wielwaoiers.

Nog een weekje tot de carnaval in alle hevigheid losbarst. Ik sta al te popelen.

Maar eerst nog ff een terugblik op de afgelopen weken. In het vorige dagboek hadden we net het waoiersbal gehad waar ik de nieuwe Wielkronckel heb gekregen. Ik was verrast dat onze advertentie nu een keer op de achterkant staat en nog wel met mijn prinsenfoto erbij. Erg leuk! Leuk om zondags de hele gids door te lezen, met al die leuke stukjes erin.

De week na de onthulling heb ik samen met Geert-Jan de nieuwe Wielkronckel bij ons in de Blauwe Buurt rond gebracht. Iedereen werd zeer enthousiast bij het zien van de nieuwe gids.

Na het gidsen bezorgen stond s avonds  een uitwisseling naar Escharen op het programma. Daar hebben ze nu prinses Trees met haar gevolg aan het roer, allemaal dames, en dus net zo’n kippenhok als bij mij thuis.

Wij waren daar in Escharen met CV De  Wielwaoiers nog nooit geweest, ook niet toen John Derks van Annick Ariens daar prins was, omdat er daarvoor toen geen ruimte was in het programma. Gemiste kans dus! Want wat een mooi feestje hebben we daar gehad.

De prins van Gassel was daar ook. In het begin van de avond had ik al ff met hem staan praten. Later nadat wij op het podium geweest waren om Prinses Trees te feliciteren werd mij ingefluisterd dat ik de prins van Gassel wel moest kennen. Het is namelijk onze eigen notaris van het notariskantoor uit Wijchen. Maar op de manier zoals hij nu aangekleed was herkende ik hem niet. Roze pluim bij zijn veren en roze handschoentjes aan. Het werd mij al snel duidelijk dat Joost anders geaard was. Hij bleef maar dansen op het podium en stal de show. Ook bleef hij stadhouder Rik van Niftrik en mij steeds maar vragen om ook op het podium te komen om met hem gek te doen. Nou daar heeft onze vereniging geen moeite mee. Tjonge, jonge wat hebben wij een mooie avond gehad.

Na een week van werken, aan de wagens van de buurt en van mijn jongste dochters bouwen en voorbereiden voor de carnaval was het tijd voor het vrijgezellen feest van het boerenbruidspaar.

Na het succesvolle vrijgezellenfeest van Peter vorig jaar, hadden we ook voor Geertjan een vrijgezellenfeestje georganiseerd, voor hun onechte huwelijk tijdens de dinsdagmiddag.

Wij hebben Geert-Jan opgehaald bij zijn schoonmoeder Paula, die bij ons in het complot zat. Hij was blij verrast toen hij het Elvispak zag dat we voor m geregelgd hadden. Maar toen hij het aanhad was hij minder blij, het was een klein beetje strak ;) op bepaalde plaatsen.

Dit keer was er ook voor Mariëlle een feestje georganiseerd, ze werd door de Wielse Vrollie, vriendinnen en familie opgehaald en in verkleedkleren gestoken. Nadat wij met de Raad van Elf en de vrienden van Geert hadden gegeten zijn we bij café Zus in Wijchen beland. Later zijn de vrouwen bij ons aangesloten en hebben nog een gezellige avond gehad.

Op de terugweg heeft Peter Thelosen nog ff het ouderwetse onderkant van de sloot bekijken herhaald van vorig jaar.

Het was zeer laat voor wij naar bed gingen, maar s ’morgens moest ik weer op tijd opstaan om samen met Jeugdprins Ivan, de jeugdpages, mijn pages en president Roel naar de jaarlijkse fotosessie van de Gelderlander te gaan. Wat waren daar veel prinsen en prinsessen bij elkaar. Zoveel waren er nog nooit geweest werd verteld.  Binnenkort zal de foto wel in de Gelderlander staan, als hij er dan maar in past.

Aankomende week nog paar jeugdwagens en jeugdgroepen bezoeken en dan gaan we donderdag beginnen met de zaal opbouwen en dan barst het feestje los. Ik hoop veel mensen te mogen begroeten in onze Residentie aan het kerklaantje.

Groeten en Alaaf Prins Henrique dun Urste  

  • Nog tot
  • Officieel
  • Wielwaoiers
  • Nederasselt

jan
11

11.01.2019 - 13.01.2019

PARDOES DE NAR
theunnis... Bedankt :grin :grin
Laaf
Prins...Regel jij dat kratje maar, en laat de rest maar aan ons over.Groet,Laaf