Dagboek van Prins Henrique d'n Urste

Hallo Wielwaoiers,

Zo eindelijk een zondagje rust na een aantal drukke weekenden overleefd te hebben.

In het vorige dagboek was ik klaar om jullie te ontvangen op onze prinsenreceptie. Tjonge jonge, wat hebben wij een mooie dag gehad.

Jeugdprins Ivan en ik hebben zoveel mooie cadeaus mogen ontvangen, en wat was het druk. Zeven gastverenigingen die zich allemaal goed voorbereid hadden om iets over mij of Ivan te kunnen vertellen.

De prins van Heumen die wel zeer goed ingelicht was door bepaalde personen. Ook vond ik het leuk dat er bezoek van ver was. Mijn peettante die helemaal vanuit Udenhout naar Nederasselt afgereisd was.

Ik ben nu nog aan het genieten van de vele biertjes die ik gekregen heb. Bedankt allemaal!

 

En toen was het alweer kerst. We hebben met ons gezin leuke dagen gehad. Mijn oudste dochter Luca is Tweede Kerstdag jarig dus dan is het altijd al feest.

Na de kerst werd het jaar 2017 afgesloten bij ons nieuwe Hollandse Bruidspaar in de feestschuur achter hun huis. Het was gezellig met al onze vrienden en de party ging door tot in de late uurtjes.

Op 3 januari hebben we met ons gezin de storm getrotseerd en hebben we de musical de Lion King bezocht.

Hierna stonden de recepties voor de deur. We begonnen bij Diosa waar meerdere mensen gehuldigd werden maar in het bijzonder Hans Willems. Hij heeft zich al vele jaren ingezet om Diosa te brengen waar het nu staat. Hij kreeg daarom ook terecht de KNVB erespeld in goud. Hans bedankt.

Na de receptie bij Diosa zijn we naar de prinsenreceptie in Heumen geweest. In Heumen hebben ze prins Nicky. Ik had mijn informant ingeschakeld die ook informatie gelekt had richting Heumen. Via hem kwam ik een aantal dingen te weten over de Heumense Prins. We hebben maar weinig dingen gemeen, alleen het voetbal. Hij voetbalt al jaren in het eerste van Heumen. Ik vertelde daar dat het jammer is dat ik nooit in Heumen gevoetbald heb want met hun niveau had ik ook makkelijk in het eerste van Heumen kunnen voetballen.

Na zondag komt maandag en was het tijd voor de nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Heumen. Wij waren als carnavalsvereniging allemaal in pak aanwezig. Na iedereen de beste wensen gewenst te hebben kwam het antwoord op de vraag waarom wij in vol ornaat verwacht werden. Ons raadslid Frank De Wildt werd gehuldigd als vrijwilliger van het jaar van de gemeente Heumen. Iedereen in Nederasselt en ver daarbuiten weten wel waarom. Dus helemaal verdiend Frank! Gefeliciteerd!

 

En daar was hij dan….het lang verwachte Waoiersbal. Het was al snel uitverkocht dus iedereen had er zin in. Ik vertelde nog aan vele mensen dat het eigenlijk meer een algemene avond is en dus niet echt een avond alleen over de prins. Maar och, als ik van te voren geweten had dat….

Eerst kreeg ik de nieuwe Wielkronckel uitgereikt. Wat ziet hij er weer geweldig uit. Gidscommissie bedankt.

Toen was er het optreden van Mazing Joy. Ze begonnen met het Ave Maria  op een speciale manier. En wie stonden daar ook bij? Jawel mijn drie dochters met een heel bijzonder optreden. Fantastisch meiden, ik heb er van genoten.

Daarna was er weer een verrassend optreden, waarin het nieuwe Bruidspaar werd gepresenteerd. Ik had al snel in de gaten dat Mariëlle achter het masker van Marilyn Monroe schuilging, maar ik had Geert-Jan niet herkend aan zijn losse heupjes. Wat een verrassing, kei leuk!

Na Rona, Hennie en Ron kwam er een volgende act. Ik kreeg het al benauwder toen ik de grote scepter binnen zag komen. Maar goed, wat kan er gebeuren, dacht ik nog. Totdat mijn Nar op het podium stond. Oh oh, Frank  wat heb jij mij goed beet gehad. Het kratje bier is jou wel gegund. Ook onze voorzitter is weer blij, want de scepter is weer terug.

Na Frank kwamen er nog meer geweldige optredens, met als afsluiter Tim en Emiel. Wat hebben de meiden in de zaal genoten. Iedereen bedankt voor deze geweldige avond.

We hebben binnenkort nog een uitwisseling naar Escharen en dan is het alweer bijna carnaval. Ik wil nog graag een kijkje komen nemen bij de jeugdgroepen die meedoen met de optocht dit jaar. De groep van onze jongste meiden die volg ik al wel, aangezien ze bij ons in de schuur aan het bouwen zijn, maar ik zou het ook leuk vinden om de andere groepen een keer aan te komen moedigen. Laat maar even weten (via gastenboek of een berichtje aan mij) op welke momenten jullie bouwen en waar, dan kom ik een graag een keertje kijken.

Het wordt tijd voor de laatste voorbereidingen voor de carnaval, ik heb er kei veel zin in. 

Alaaf Prins Henrique d’n Urste 

  • Nog tot
  • Officieel
  • Wielwaoiers
  • Nederasselt

jan
11

11.01.2019 - 13.01.2019

PARDOES DE NAR
theunnis... Bedankt :grin :grin
Laaf
Prins...Regel jij dat kratje maar, en laat de rest maar aan ons over.Groet,Laaf