Dagboek van Prins Henrique d'n Urste

Beste Wielwaoiers,

Alweer twee weken voorbij sinds mijn laatste dagboek.

Het eerste weekend stond vooral in het teken van Sinterklaas, want ook een prins krijgt van deze goede man nog wel eens een bezoekje.

Ik ben goed verwend met nieuwe “prinsensokken” en ander leuks en mijn prinsschap werd bij surprises en gedichten natuurlijk uitgebreid aangehaald. Heel leuk!

Afgelopen zondag was het tijd om weer eens mijn prinselijk kostuum aan te trekken. Twee bezoekjes aan gastverenigingen stonden er op het programma.

Maar ik had nog een probleem. Tijdens mijn bezoek aan Niftrik ben ik namelijk zonder scepter huiswaarts gekeerd. Het lijkt er op dat Klein duimpje, Repelsteeltje of Rapunzel graag eens met de scepter wilde zwaaien.
Deze sprookjesfiguren bestoken mij al twee weken met cryptische aanwijzingen over hoe ik mijn scepter weer terug zou kunnen krijgen.
Maar deze prins is niet voor één gat te vangen, bij het ontbreken van de echte scepter, heb ik op zondagochtend eerst maar even een vervangende exemplaar in elkaar geknutseld, zodat ik toch niet met lege handen hoefde te gaan.

Het weer van zondag nodigde niet echt uit om er op uit te trekken, al was de sneeuw een goede reden om het vertier binnen te zoeken deze op deze middag.

We gingen eerst op bezoek bij onze buren in het oosten, de Strandjutters, die hun 55 jarig jubileum vierden en ons uitgenodigd hadden op hun receptie.

Samen met nog vele andere gastverenigingen mochten wij acte de préséance geven. 

De strandjutters hadden er al een heel feestweekend op zitten, maar prins Patrick stond er desondanks toch nog fris bij. 

Het bezoekje aan Overasselt kon niet lang duren, omdat we ook nog even bij de Moaslanders op bezoek wilden gaan. Dus nadat we mijn favoriete carnavalssnack (frikadelletje speciaal) nog even gescoord hadden bij de frietkar die buiten gestald stond, hebben we opnieuw de sneeuw getrotseerd om richting Balgoij te gaan.

Daar hield prins Brian receptie met adjudant Ron, jeugdprins Jur en jeugdprinses Silke.

De Balgoijse prins heeft in ieder geval verstand van voetbal, toch mooi om tussen al die PSV’ers en Ajaxieden ook eens een echte Feyenoord-prins te treffen: Hand in hand, kameraden…… hand in hand, voor Feyenoord 1.

Meer overeenkomst is er tussen ons niet te vinden, want van zijn tropische voorkeuren ben ik niet zo gecharmeerd en in die korte pofbroek hoeven ze mij niet aan te trekken ;)

Het dorpshuis in Balgoij snapt in ieder geval wel hoe het moet, want we hebben er heerlijk een paar HERTOG JAN pilsjes gedronken. Lekker!

Helaas zat een tweede frikadelletje voor die dag er niet meer in, want Frietfeest durfde de rit door de sneeuw niet aan, waardoor we thuis onze honger moesten gaan stillen.

Het was een gezellig dag, leuk dat we ondanks het weer en de drukke dagen van iedereen toch met een hele club deze twee bezoekjes hebben kunnen afleggen.

We hebben zin in zondag, onze eigen prinsenreceptie. Prins Ivan en ik zijn er klaar voor om jullie te ontvangen in onze residentie. Dus kom gezellig een pilsje pakken zondag, dan proosten we op een fantastisch carnavalsjaar.

Ben benieuwd of ik m’n scepter nog ergens tegenkom….

Groetjes Prins Henrique d’n Urste

  • Nog tot
  • Officieel
  • Wielwaoiers
  • Nederasselt

jan
11

11.01.2019 - 13.01.2019

PARDOES DE NAR
theunnis... Bedankt :grin :grin
Laaf
Prins...Regel jij dat kratje maar, en laat de rest maar aan ons over.Groet,Laaf