Dagboek van Prins Henrique d'n Urste

Hallo Wielwaoiers,

De meest gestelde vraag die we krijgen: Wanneer wist je dat je prins werd?

Ach ja, dat is wel een grappige vraag. Want dat ik een keer prins wilde worden van de Wielwaoiers, dat wist ik al heel lang. En daar had de prinsencommissie dus ook lucht van gekregen. Vandaar dat ze ook al een aantal keren bij ons ‘op de koffie’ waren geweest om ‘eens iets te vragen’. Maar steeds moest ik zeggen dat de tijd nog niet rijp was.

De laatste ‘koffievisite’ was vorig jaar, waarbij mijn antwoord was dat ik weer zeer vereerd was vanwege de vraag, maar dat ik het graag toch nog een jaartje uitstelde. Daardoor heb ik er een heel jaar naartoe kunnen leven en mooi kunnen afkijken hoe Joan dat vorig jaar gedaan heeft.

Dus toen John van Uden eind van de zomer belde of de deal nog doorging, heb ik dat bevestigd.

Daar was geen ‘koffievisite’ meer voor nodig.
Omdat Dieke nog niet wist dat ik dat zo concreet had afgesproken met John en Roel, kwam haar vraag hoe het nu zat met “dat prins zijn” van mij, want ze was het wel een keertje zat, dat uitstellen van mij. Ze begon een beetje te dreigen, met “als je nu niet…..dan nooit meer….”

Dus nadat ik haar nog even een beetje voor de gek had gehouden, om de boel nog een beetje op te stoken, heb ik toch maar gauw gezegd dat ik allang toegezegd had aan de prinsencommissie.

En daarmee was het grote geheim geboren.

Samen wisten we nu welk avontuur we wilden aangaan, maar de kinderen en de mensen in onze omgeving mochten daar natuurlijk nog geen lucht van krijgen.

De eerste ontmoeting met John en Roel vonden dan ook in het geheim plaats, in een gezellige bar op een kwartiertje rijden. Onder het genot van een pilsje konden we alvast een beetje bomen over wat er komen ging, want de grote vraag “of” was al beantwoord.

Die eerste tijd was moeilijk. De kinderen mochten niets weten, maar de eerste voorbereidingen gingen al van start. Er moesten foto’s gemaakt worden, waarbij ik in volleybalkleding het huis verliet, met mijn nette zwarte broek en schoenen in mijn handdoek gerold. Voor het thuisfront ging ik gewoon volleyen en mijn volleybalmaten wisten niet beter of ik was druk met de akkerbouw.

Samen druk in de weer met de proclamatie en Dieke ontwierp voor mij een prachtige onderscheiding op de computer. En daar ging het mis….op onze gemeenschappelijke computer hadden we sporen achter gelaten die door onze kinderen opgemerkt werden.

“Cookies” en “laatst geopende documenten” maakten dat het wissen van de zoekgeschiedenis niet meer voldoende was. Langzaam begonnen de meiden te vermoeden dat er iets gaande was. En zoals wij eerst geheimzinnig waren naar hen toe, vanaf dat moment begon hun geheimzinnigheid naar ons toe. Ze droegen het grote geheim: “Wij weten wat jullie geheim is” en dat bracht grappige momenten.
Toen we in de gaten kregen waar ze toch al die tijd over smiespelden, vonden we dat het tijd werd om ze in het grote geheim te laten delen, zodat we er samen over konden praten, om te voorkomen dat het ook buitenshuis een eigen leven ging leiden.

Ook al was het niet de bedoeling dat ze al zo vroeg op de hoogte waren, het was wel leuk om samen met hen naar de onthulling toe te leven. Hun enthousiasme maakte dat ik er nog meer zin in kreeg.

En het was leuk om het in samen met hen verborgen te houden voor alle anderen, mijn broer, mijn ouders en onze vrienden.

En toen was het zover. De dag van de onthulling. Spanning in het gezin steeg tot een hoogtepunt. Na grappige bakmomenten van de Raad van Elf kwamen Jeugdprins Ivan en ik eindelijk tevoorschijn met onze mooie pages Caitlin in kwadraat en Marieke en Angelique.

We hebben een super mooie zondag gehad.

’s Avonds nog even gezellig een eitje eten en dan maandag weer gewoon aan het werk.
Het was toch wel een zwaardere maandag dan andere ;)

Maar dat hebben we er graag voor over. Ik heb er super veel zin in!
Op naar de fotoreportage en de eerste uitwisselingen.

Alaaf!


Groetjes Prins Henrique dn Urste

  • Nog tot
  • Officieel
  • Wielwaoiers
  • Nederasselt

jan
11

11.01.2019 - 13.01.2019

PARDOES DE NAR
theunnis... Bedankt :grin :grin
Laaf
Prins...Regel jij dat kratje maar, en laat de rest maar aan ons over.Groet,Laaf