Dagboek van Prins Joan d'n Urste

Beste Wielwaoiers en Wielwaoierinnekes,

Na een paar weken een ‘schrijvers-stop’ te hebben gehad, is het weer tijd voor een klein stukje voor in het dagboek.  

Zondag 15 januari zijn we met een delegatie afgereisd naar Heumen voor de receptie van prins Peter de 3e en jeugdprins Jesper van de Raore Schutters. De zaal was goed gevuld en we konden een staantafel van de Strandjutters lenen. Deze zouden ze overigens aan het einde van de avond weer terugkrijgen! In de loop van de middag galmde de klanken van Alex en konden we naar voren om prins Peter een fles Wielwaoter èn een emmer Maoswater aan te bieden. Aangezien mijn vier pages deze dag verhinderd waren, was er al snel een oplossing voor een reservepage bedacht en wel raadslid Bram! Deze rol heeft hij dan ook erg netjes vervuld. Ook X-plosion was van de partij en heeft daar een spetterende dans laten zien. Helemaal geweldig meiden!! Tot onze verbazing was coördinator Geert ineens jarig (daar had hij de hele middag niets over gezegd!!). Dus met Geert op onze schouders nog een laatste rondje door de zaal. Nadat hij diverse felicitaties in ontvangst had genomen zijn we weer richting Wielwaoiersrijk gegaan.

Vrijdag 20 jan 20.30u ben ik aanwezig bij de raadsvergadering in het dorpshuis. De gidscommissie is om 21.30u uitgenodigd om de nieuwe Wielkronckel uit te reiken en wat is hij mooi geworden!! Het is leuk om door de nieuwe Wielkronckel te bladeren, waarbij je allerlei verrassende dingen tegenkomt! Dat zijn toch wel de leuke momenten in mijn rol als prins! Gidscommissie nogmaals bedankt voor de vele uurtjes werk. Het is weer een mooie carnavalsgids geworden!

Zaterdag 21 jan met een grote groep naar mijn geboorteplaats Alverna geweest. Daar zijn we bij de Berendonckers uitgenodigd voor de Hertog-lancering. Na wat bijgepraat te hebben met bekenden en de Neutekrakers hun laatste klanken door de zaal bliezen, is het tijd voor de onthulling. Hertog Max is de nieuwe heerser van de Berendonckers geworden. Na het officiële gedeelte, kan ook hier het feestje beginnen…. tijdens de polonaise pakken de Wielwaoiers het podium en dan hoor je van de DJ dat ene Geert Morlog jarig is(Geert is wel verdacht veel jarig de laatste week!!). Met Geert op de tafel het ‘lang zal hij leven’ zingen en dooooorrrr………….tot 01.15u, want daar staat de bus voor de deur en zakten we dus weer af richting zuiden……

Bij deze wil ik iedereen van harte uitnodigen voor de receptie van jeugdprins Bram, jeugdpages Ilse en Isis en van ondergetekende op zondag 29 januari in het dorpshuis ‘Ons Huis’ in Nederasselt.

Tot dan……..

Groetjes prins Joan 1 

 

  • Nog tot
  • Officieel
  • Wielwaoiers
  • Nederasselt

jan
11

11.01.2019 - 13.01.2019

PARDOES DE NAR
theunnis... Bedankt :grin :grin
Laaf
Prins...Regel jij dat kratje maar, en laat de rest maar aan ons over.Groet,Laaf