Dagboek van Prins Joan d'n Urste

Week 1

Beste Wielwaoiers en Wielwaoierinnekes,

Nu na 10 dagen, kunnen jullie in mijn dagboek lezen, wat mij “als prins” zoal bezighoudt. Ik ben nog aan het genieten van wat er 13 november allemaal is gebeurd. Te beginnen: Het toneelstuk met veel leuke sketches, wat door de carnavalsvereniging weer goed in elkaar is gezet. Ik heb hier 10 minuten van gezien en dan gaat het ineens heel snel. Verdwijnen uit de zaal en wat er dan komen gaat………. Deze ervaring, van het omkleden tot door de deur en van de toespraak tot de gebakken eitjes, is onvergetelijk!! Na afloop van deze mooie middag zijn we samen naar huis gegaan en daar was het ook al gezellig met de jeugd rond de keukentafel. De bakactiviteiten waren in volle gang! De eitjes, die gebakken werden, gingen zowel in de pan als daarnaast, maar Thomas en Mitch, nog even oefenen thuis, zodat jullie ze met de carnaval wel allemaal in de pan krijgen! Bedankt voor jullie service!

De volgende morgen eerst het fornuis schoonmaken en de rest een beetje ordenen. Ondertussen stromen de reacties binnen zoals appjes, telefoontjes en kaarten. “Iedereen bedankt voor deze vele leuke reacties!” Daarna naar het dorpshuis om te kijken of ze klaar zijn met opruimen. Eenmaal binnen, wordt je gelijk aan het werk gezet door de voorzitter. Vele handen maken licht werk.

De dagen erna komen er wat andere zaken aan de orde; zoals de vragen in “de scepter” beantwoorden, het dagboek van de prins bijhouden en een stukje schrijven voor in “De Wielkronckel”. Dat hoort er bij!

Vorige week vrijdag naar de raadsvergadering in het dorpshuis. Dan zie je dat het een gemoedelijk clubje bij elkaar is. Een voorzitter die alles onder controle heeft met z’n hamer. De pages, die niet zitten te giechelen met de telefoon in hun hand en verder laat iedereen elkaar uitpraten en wordt er geen onzin verteld.(Ahum……). Daarna gezellig de onthulling kijken onder het genot van een hapje en een drankje.

Zaterdagmorgen om 5.15u opstaan om een “geheime lading” op te halen in de Achterhoek en deze ergens in Nederasselt weer te lossen. Ja, die korte nachten horen er ook bij als prins. Aankomend weekend gaan we naar “de Maospruvers” in Niftrik, later meer daarover………..

Tot een volgende keer in het dagboek,

Groetjes prins Joan 

  • Nog tot
  • Officieel
  • Wielwaoiers
  • Nederasselt

jan
11

11.01.2019 - 13.01.2019

PARDOES DE NAR
theunnis... Bedankt :grin :grin
Laaf
Prins...Regel jij dat kratje maar, en laat de rest maar aan ons over.Groet,Laaf