Dagboek van Prins Frank d´n Urste

Levens als een prins…de laatste loodjes!

Na daar is i weer, het prinske laat na 2 weken weer eens van zich horen! Het prinske was druk. Ja mensen, ik was druk. Zoals ik eerder benoemde in de eerdere edities van leven als een prins, was januari een drukke maar leuke tijd.

We gaan terug naar zaterdag  16-01. Een drukke maar z’n geweldige dag! Aller eerst het rondbrengen van de gidsen. Wat is het weer een geweldig boekwerk geworden he? Daar zit volgens mij menig uurtje  werk in verstopt! Maar dat is dan ook te zien. Gidscommissie! Bedankt.

‘S avonds naar het dorpje waar m’n roots liggen. Alverna. Wat een meesterlijke avond was dat! Met een zeer grote groep naar de Beredonckers. Tja en je voelt hem al aankomen, het was weer groot feest. DJ Ronnie verzorgde de muziek en nadat Gas d’r Op door de speakers geklonken had was het feest los! Diverse andere verenigingen waren er ook. Ik denk dat de wielwaoiers wederom hebben laten zien, wat feest vieren nou echt inhoud. Geweldig.  Ons pap en mam waren er ook bij, en die hebben genoten! De foto’s blijven prive, maar ik kan je zeggen…dat zat wel snor! Dit was eigenlijk de laatste uitwisseling van mij als prins. Wat was het genieten.

Die week erop s morgens vroeg op zaterdag morgen naar ‘de Herdgang’. De thuis basis van PSV. Want ja, ik kan het niet maken om niet een keer naar m’n mede prinske te gaan kijken.  Wat kan die kleine ballen zeg! Hij scoorde jammer genoeg maar één keertje, maar met 9 assisten had hij toch wel van zich laten spreken. En volgens mij vond hij het wel leuk dat we er waren!

Tja en zoals gezegd, waren er deze afgelopen weken weinig verplichtingen qua prins zijnde. Toch heb ik zondag nog even het pak aan geschoten, om mijn nichtje in Winssen op te zoeken. Zij is daar jeugdpage. En tot mijn verassing kende ik daar ook nog een de grote prins. Prins Roel d’n Urste. Hij was mijn muziek docent op de middelbare school. Dus dat was wel even lachen. Maar we bleven niet lang, want ik had nog wat werk te verzetten. Dinsdag 26-01 moest ik namelijk afstuderen….

En ja! Het is me gelukt! IK ben afgestudeerd VOOR de carnaval! Alweer een item dat geschrapt kan worden van m’n bucket list! Man wat was ik zenuwachtig! Maar heb me erdoor heen geslagen! En toen ik hoorde dat het voldoende was, ging er gelijk een gedachte door me heen van:

EXTRA GAS D’R OP MET DE CARNAVAL!!!!

En dan ben je ineens vrij..geen school meer, geen verslagen die ingeleverd moeten worden, Geen uren reistijd die je kwijt bent. Je bent gewoon klaar! Heerlijk. En wat komt het goed uit… Want er zijn toch nog wel een aantal dingen die geregeld moeten worden voor de carnaval. En daar ben ik nu dus ook volop mee bezig.

Afgelopen zaterdag de foto maken voor de Gelderlander. Man wat een hoop prinsen en verenigingen waren er! Maar wat was het gezellig. A.s. zaterdag meen ik verschijnt deze foto in de krant. Zoek me maar eens op, aan de rechterzijkant in het midden. Ik sta bij Ruudje en Theo van de Moaslanders.

Owja, natuurlijk zijn we ook nog volop bezig met de wagen/groepenbezoeken van de jeugd! Ik heb al een aantal groepen mogen ontmoeten en kan jullie mededelen: het wordt weer een geweldige optocht. Ik hoop alleen dat het weer mee gaat werken. Op dit moment zijn door vooruitzichten wisselvallig, van regen tot zon dus ik weet het nog niet.  We gaan het zien.

Tja en dan zitten we nu een aantal dagen voor carnaval 2016. Man wat vliegt de tijd als je schik hebt. Voor 3 maanden terug was de onthulling, en nu sta je op de voor avonden van de carnaval. Ik heb al vele hoogte punten mee mogen maken, maar ik weet zeker dat er nog een aantal gaan komen. Om te beginnen a.s. vrijdag waar we carnaval op school gaan vieren! We zullen de school eens even op z’n kop zetten, ofniet Michon?

S’middags moeten we dan nog even de zaal verder afbouwen, en dan kunnen we ons opmaken voor de eerste carnavals avond. Nu zie ik jullie denken, HUH? Eerste carnavals avond? Ja, eerste carnavals avond, want er gaat een grote groep meemaken hoe ze in Groesbeek carnaval vieren. Ik ben benieuwd wat ze ervan gaan vinden. Dus zaterdag zal het allemaal niet vanzelf gaan ben ik bang hahah.

De rest van het programma hebben jullie allemaal ontvangen in de brievenbus. Dus dat hoef ik niet uit te leggen.

Ik ga me opmaken voor 5 dagen Vol Gas carnaval! Ik heb er zin in, in iedergeval! En weet zeker dat Michon en ik er alles aan gaan doen om de carnaval 2016 als één groot feest te laten verlopen!!!

We gaan elkaar zien!

Tot zaterdag, of zondag, of maandag ,of dinsdag tijdens de carnaval!

GAS ER OP!!!

Alaaf, alaaf, alaaf,

Prins frank d’n urste

  • Nog tot
  • Officieel
  • Wielwaoiers
  • Nederasselt

jan
11

11.01.2019 - 13.01.2019

PARDOES DE NAR
theunnis... Bedankt :grin :grin
Laaf
Prins...Regel jij dat kratje maar, en laat de rest maar aan ons over.Groet,Laaf