Dagboek van Prins Frank d´n Urste

Het eerste verslag van een leven van een prins in 2016. Manmanman wat vliegt de tijd. Niet normaal. Je kunt het niet voorstellen maar over 3 weken is het gewoon al carnaval! Het is een kort jaar, dat wisten we, maar dat de tijd zo snel gaat! Ongelofelijk. Nee de tijd staat zeker niet stil, maar ik ook niet. Ik heb alweer de nodige belevenissen meegemaakt.

Aller eerst gaan we terug naar 2 januari. De nieuwjaarsreceptie van m’n clubje DIOSA. De dag dat ik voor het eerst mijn pakske aan mocht in 2016. Ik had er zin in want inmiddels was het weer 2 weken geleden dat ik m’n rooie outfit aanhad.  Michon was deze keer weer bij, en had er zoals gewoonlijk gruwelijk veel zin in. Mooi hoe dat menneke geniet van z’n momenten als jeugdprins. Als grote prins kun je daar ook alleen maar van genieten.

Nadat gas erop weer door de speakers geklonken had konden we weer rustig aan biertjes gaan nuttigen. Sommige lusten geen bier, daar was een goed alternatief voor. CHAMPAGNE! Tja dat hoort immers bij een nieuwjaarsreceptie. Alleen de hoeveelheid die een vrouw kan handelen verschilt nog wel eens. Ja, jullie voelen hem al aankomen, de chikkies waren los! Helaas kon Iris er niet bij zijn, ze was ziekjes.  Tja, die chikkies …. Het was zelfs zover dat ze bijna LADDER zat waren, met name in de panty’s die zij aanhadden zaten de nodige ladders. De foto’s en filmpjes bewaar ik nog even, je weet nooit war het goed voor is. Zelf heb ik wel even op het jaar geproost, de raad was mij aan het opnaaie dat ik de champagne niet zou laten spuiten……..en wie mij goed kent………..

Deze keer ging het goed, maar een andere poging liep anders af. De vloer plakte gruwelijk naderhand! Maja ik heb weer genoten en sommige raadsleden hebben zelf nog een nachtelijk avontuurtje beleefd bij Prins Ruud in zijn B&B. Hoorde mr. Janssen vroeg in de morgen nog langs fietsen… HEY DE GROOOT!! Toen wist ik alweer genoeg, het was weer feest.

Tja, en dan wordt je 4 januari weer met de neus op de feiten gedrukt…De Groot! Afstuderen! Lange dagen maken, en typen. De deadline komt immer steeds dichterbij, en weetje wat zeker niet meewerkt aan een deadline halen??? Juist, het selectieweekend met aansluitend de prinsenreceptie van Michon en mij. Voor mij begon het weekend om vrijdags om 18.00 u. De rest van de selectie zat al in België. Maar ik moest dus gewoon werken. Magoed die schade hebben we ingehaald hoor…manmanman wat werd er weer gekloot, geouwehoerd en heel veel bier gezopen. En dit ging dan twee dagen door! Langzaam zag je iedereen steeds slechter worden naar zondag toe. Ik had natuurlijk de gehele selectie uitgenodigd, maar kreeg steeds meer het vermoeden dat er maar een kleinere groep zou komen;).  En dan is het zondag….

Even een resume vrijdag tot aan zondag middag:

  • X aantal liter bier
  • Stem matig tot zwak
  • Wallen onder de ogen van 3 cm
  • 8 uur slaap in 48 uur (niet bevorderlijk)
  • en vermoeidheid tot aan met!

Tja ik kon me dus opmaken voor een lange zware receptie dag! Dacht ik….

Zwaar was het ja, maar wat was het een geweldige middag en wat vloog het voorbij! Wat veel mensen waren er, wat een gezelligheid, wat veel felicitaties hebben Michon en ik ontvangen en dan nog maar niet te spreken over de cadeaus.  Als prins kun je daar alleen maar van genieten.  Er was jong en oud aanwezig bij jou receptie! Mooi man! De wielsevrollie die mij een mooi bord gaven, Balgoij die met grote getalen aanwezig waren, m’n eigen kleine toekomstige 1e elftal voetballers van de mini-f, de raad die een moi stukske deed, de serenade van de fanfare, mijn familie en nog vele andere mensen en groepen die meewerkte aan deze geweldige middag! Een mooi dingetje was ook dat mijn oma’s er waren. Niet veel prinsen kunnen zeggen dat allebei hun oma’s op  hun receptie zijn geweest. Heb vernomen dat zij allebei op en top genoten hebben. Ook was het super dat een grote groep vanuit Groesbeek aanwezig was! Kijk, ik ben dan wel geen Ummenie, maar een feestje bouwen kunnen ze in Nederasselt wel toch? Na de receptie nog even een lekker hamburger naar binnen happen bij ons thuis, en dan is het zo weer 01.00 u. Was kapot, gesloopt, moe, dood, zombieachtig enz.

De volgende dag ben je dan echt nog aan het genieten. Je mag je presentjes ophalen, de rotzooi moet opgeruimd worden en de foto’s worden op internet gezet. Ja wat was het top. Michon moest gewoon naar school… en ik heb toch maar een dagje overgeslagen.  Nogmaals allemaal super bedankt dat jullie aanwezig waren op weer een hoogtepunt van mijn korte prinsen leven! Kim en ik en jeugdprins Michon hebben op en top genoten!

Bedankt!

Tja en dan wordt je dinsdag met de neus op de feiten gedrukt. Donderdag 11.00 u deadline voor het inleveren van je afstudeer onderzoek. Nou mensen, heb het gehaald…nu alleen nog een keer verdedigen en het diploma is binnen. Zoals het er nu uitziet gaat dat ook nog voor de carnaval gebeuren. Wat een feest zal het dan gaan worden!

Owja, voordat ik het vergeet:

In mijn 2e dagboek haalde in aan dat ik later op een aantal punten zou terug komen…Ik kon nog geen foto’s plaatsen omdat het natuurlijk geheim was, waar de foto’s voor de gids gemaakt waren. Dat mag ik nu dus wel….

Ik neem je even terug naar die bewuste zondag…

Michon en ik waren volop aan het voetballen bij DIOSA. Kei moi. Kees knipte een hoop plaatjes en op een begeef moment moesten Michon en ik de voetbalschoenen en een voetbalbroekje aan gaan doen. Dus ikke, zo verstrooid als ik af en toe kan zijn, m’n telefoon op tafel gelegd…..achteraf een domme actie, want wat gebeurde er toen we klaar waren met de shoot en ik mijn telefoon weer pakte concludeerde ik:

Dat mijn hele telefoon was gesaboteerd!  EN HOE! Al mijn achtergronden, profielfoto’s en openingsfoto waren aangepast met selfies….ik zal jullie even laten zien welke foto’s er precies op stonden!

En ach, ik ben de beroerdste niet, ik heb ze mooi laten staan. Ben toch wel een beetje trost op deze chikkies. Party animals nummer 1! En zo moet dat! Dames, we gaan vol gas over 3 weken he??

Owja en ik heb nog even wat recht te zetten met Michon! We hadden voor de shoot afgesproken;

Als Michon, mij,  een panna zou geven,  zouden we  samen bij de Mac Donalds gaan eten.

Tja en dan krijg je het welles nietes verhaal he. In mijn ogen was de bal never nooit niet door de benen gespeeld, maar volgens die kleine kweekerd wel. Bij de penalty’s speelde hij btw ook nog een vals…de bal lag elke keer niet in het midden van de goal en lag ook niet op de penaltystip. Nee Michon, die Mac kun je voorlopig wel vergeten. Je moet mij eerder meenemen naar de Mac!!!

Tja en dan staan we nu voor het weekend van de laatste uitwisseling voor de carnaval. Morgen de geweldige mooie gids rondbrengen en daarna met de gehele club (voltallige raad) richting het dorp waar mijn roots liggen. Alverna, De beredonckers zullen weten wat feest vieren is met de Wielwaoiers! Een leuk detail: de papa’s en mama’s van beide prinsen gaan ook. Ik heb er nu alweer zin in. Zondag maar weer brak op het veld!

Ja en dan kunnen we ons toch echt fysiek en mentaal gaan voorbereide op de carnaval. Een carnaval vol verassingen en hoogtepunten! Let maar op. Volgende week ga ik ook beginnen met het bezoeken de van de jeugdgroepen. Die zijn alweer volop aan het bouwen. Dus als je wilt dat ik langs kom, laat het me even weten.

Ik heb er een ieder geval zin in! Over een 2 weekjes het laatste dagboek voor de carnaval, waarschijnlijk zullen dan de zenuwen wel door m’n strot heen gieren, maja dat zien we dan wel weer!

Ik zeg tot de volgende keer,

En we gaan elkaar zien!

GAS EROP,

Alaaf, alaaf, alaaf.

Prins Frank d,n Urste

  • Nog tot
  • Officieel
  • Wielwaoiers
  • Nederasselt

jan
11

11.01.2019 - 13.01.2019

PARDOES DE NAR
theunnis... Bedankt :grin :grin
Laaf
Prins...Regel jij dat kratje maar, en laat de rest maar aan ons over.Groet,Laaf