Dagboek van Prins Frank d´n Urste

Kersteditie

De laatste weken van 2015

En dan nu staan we ineens op de drempel om het nieuwe jaar 2016 in te luiden. 2016, een jaar waar ik gruwelijk zin in heb. Ik kijk nu al uit naar begin februari. CARNAVAL 2016 maar voor de carnaval staan me nog een aantal verplichtingen te wachten. Onder andere natuurlijk de receptie van prins Michon en mij, nieuwjaarsreceptie bij DIOSA en nog een uitwisseling.
Maar zoals gezegd, dat is pas in 2016. Eerst nog maar eens even terug blikken naar de afgelopen weken. Een aantal weken vol spanning en sensatie!

Ik neem jullie mee terug, naar de week voor het Waoiersbal. Zoals ik in mijn vorig dagboek gezegd had, was deze week alles bepalend voor mijn studie. Ik kon gelukkig met opgeven hoofd richting het Waoiersbal, ik kreeg het advies oranje…Afstuderen, mits ik nog een aantal aanpassingen zou doen aan de scriptie. Dus op zich wel positief. Owja, ik kreeg ook nog 2 weken vakantie! Heerlijk toch!

Zaterdags het Waoiersbal. Man, man, man wat was dat een geweldige avond! Ik heb werkelijk waar vanaf minuut één genoten! Geweldig waar een klein dorpje groot in kan zijn. Ik denk dat prins Mark van de Roareschutters uit Heumen ook een geweldige avond heeft gehad.

Ik moest rond kwart over zeven al aanwezig zijn. En dan begint het he. Iedereen begint tegen je aan te lullen van , bende al zenuwachtig? Ze zullen je wel goed aanpakken vanavond. Frank de Wildt deed er nog een schepje boven op door te zeggen, je zit toch vooraan? Dus bereid je maar voor. (voor die uitspraak verdiende hij sowieso een lintje! Later meer hierover)

En dan begint de avond. Nadat GAS EROP geklonken had en de gastvereniging welkom geheten was, was het tijd om ekkes een woordje te doen. Ik wilde president Roel nog even in het zonnetje zetten want hij had een gloedje nieuw pak! En na wat officiële handelingen kon ik dan ook vooraan plaats nemen om te gaan genieten van een wereldse avond. De presentatoren Naud en Joris werden naar voren geroepen en de avond was geopend. Echt! Toen ging het zo snel! Van de dansgarde tot aan Jozef, en van Ramona en Rinus ( die act had ik vaker gezien) tot mijn buurvrouwkes. Geweldig. En dan heb ik het nog niet eens over die 4 tenoren en over het American footballteam wat ineens binnen kwam stormen. Heb er nog oorpijn van! Wat kunnen die mennekes schreeuwen zeg! BOEJAKAAAAAAAH, OOOOOOEEEEEE , SWAAAAAAAKWANTANAAAA!! Ofzoiets….

Tja en dan blijft er nog één optreden over….Hoe heet die kel ook alweer? Miene jeugdvriend….BEN VANDAAL! Ik kan me nog herinneren dat we samen in de wieg lagen. Ons pap en mam kleden mij altijd aan als een echt stoer manneke, maja Ben daarin tegen….die kreeg alleen maar kleertjes aan van zijn zusje. Toen we wat groter werden gingen we natuurlijk ook wat kattekwaod uithalen. Vuurwerk afsteken bij school, bij gé in de kroeg stiekem een biertje drinken, af en toe een keer naar Overasselt om daar wat kort en klein te slaan, en natuurlijk zondags herrie schoppen langs de kant bij DIOSA.
Ik kon toen al zien dat onze Ben de verkeerde kant op ging. En dat was zeker niet positief. Ondanks mijn I.Q. flikte ik het toch om het VWO af te ronden. Ben daarin tegen zat al niet meer op school. Hij beunde wat bij, bij d’n Theunnis. Daar werd hij na 2 weken ook al ontslagen. Henrique betrapte hem toen hij stiekem een jongo aan het roken was. Naja jongo (ook wel een Joint genoemd)….na nader onderzoek te hebben gedaan bleek dat hij i.p.v. wiet een stuk fluitkruid in z’n sigaret gestopt had! En daar ga je alleen maar van fluiten! Na die tijd heb ik eigenlijk weinig meer van hem gehoord. “Uit het oog, uit het hart”. Tot hij daar ineens op het podium stond. Schrok me wezenloos!

Maar het was wel even leuk om wat herinneringen op te halen. Ik hoop echt dat Ben nog een keer prins wordt van de Wielwaoiers, dan kan IK mijn jeugdherinneringen eens laten horen!
Verder hoop ik Ben dat je voorzichtig bent met het vuurwerk. Ik heb je in Gruusbeèèk al een aantal keer de grens naar Duitsland over zien rijden. Hopelijk ben je verstandig en gebruik je jouw aansteek-lintje… uhhhh lontje! 

En als klap op de vuurpijl gaf 4party nog een mini-concertje waarna het feest losbarstte! Wat was het toch een geweldig feest. Nee deze avond pakt niemand mij meer af. Alles wat de vorige prinsen zijden over deze avond ( je moet genieten want het is zo voorbij) is waar! Normaal zit ik bij de raad, achterin wat te ouwehoeren, maar als prins beleef je z’n avond heel anders. Ik wil nogmaals iedereen bedanken die aan deze avond een bijdrage hebben geleverd. Zonder jullie was deze avond nooit zo super geweest! BEDANKT!

En dan lig je om 03.00 u moe maar voldaan in bed na te genieten.  Wetend dat je morgen om 14.00 u  moet aantreden om te voetballen tegen v.v. Batavia uit Batenbrug. Gelukkig pakte die wedstrijd in ons voordeel uit en konden we als nummer 1 de winterstop in.  Na een kleine borrel toch maar weer een prinselijke bijkomstigheid….de uitnodigingen rondbrengen voor de receptie van Jeugdprins Michon en ik. Valt niet mee, om elke buurt, groep en jeugdgroepen een uitnodiging te geven. Is toch mooi rondrijden zo! Bij iedereen nog ekkes een praatje doen van hoe het Woaiersbal was. En dan bende zo 2 a 3 uur verder! Magoed het is voor een goed doel wa! En ik heb toch een top weekend gehad!

Inmiddels is de kerst alweer achter ons en staan we op de vooravond van 2016. Zoals eerder benoemd een spannend jaar voor mij. Maar ik weet zeker dat dat goed gaat komen! Nu eerst knallend en op z’n kop het nieuwe jaar in! Dan een dagje uitbrakken. Dan 2 januari met de hele club naar de nieuwjaarsreceptie bij DIOSA , waarna we ons opgaan maken voor een groot feest op de Prinsenreceptie op 10 januari! Ik heb zin in! Laat 2016 maar komen!

Ik zeg een fijne jaarwisseling allen,
doe voorzichtig met vuurwerk en overmatig gebruik van alcohol (doe ik nou nooooooooit)
en ‘volgend jaar’  gewoon weer GAS EROP.

Alaaf, alaaf, alaaf,

Prins Frank d’n Urste

  • Nog tot
  • Officieel
  • Wielwaoiers
  • Nederasselt

jan
11

11.01.2019 - 13.01.2019

PARDOES DE NAR
theunnis... Bedankt :grin :grin
Laaf
Prins...Regel jij dat kratje maar, en laat de rest maar aan ons over.Groet,Laaf