Dagboek van Prins Frank d´n Urste

Week 4 en 5

En dan naderen we nu het einde van 2015. Een jaar dat voorbij vloog, een jaar waar ik met positieve gevoelens op terug kan kijken. Een jaar waar er één hoogtepunt toch wel boven aan staat, het prins worden. We zijn nu alweer 5 a 6 weken onderweg en het verveeld me nog geen moment.  Maar we gaan even terug naar week 4.

Eigenlijk heb ik de afgelopen weken niet zo heel veel te melden qua het prinsen gebeuren, behalve dat er die week weer raadsvergadering was. Daar worden dan ook de ins en outs over de aankomende weken besproken. Zo is er ook besproken dat de zaterdagavond tijdens de carnaval een andere opzet gaat krijgen. Ik kan er nog niet heel veel over zeggen, maar het beloofd een super leuke avond te worden! Dus ik zeg houd die dag alvast vrij!

Tja en dan is de vergadering klaar, en moet je als prins zijnde opzouten…want de raad en pages willen nog zelf iets bespreken…Het viel me wel op dat ze deze keer langer zaten dan de vorige vergaderingen. Maar eigenlijk moet ik me daar niet druk om maken. Moet alles maar op me af laten komen.

Zoals gezegd waren de afgelopen weken lekker rustig. Ikzelf ben natuurlijk wel druk bezig geweest met m’n scholing en ja mensen! Ik kan jullie mededelen dat ik definitief mag afstuderen! Ik heb al mijn studiepunten behaald. Dus dat hoofdstuk is afsloten!

Dus dan kun je met een lekker gevoel richting afgelopen weekend werken. Ik mocht het rode pak weer aan. En waar zijn we heen gegaan? Juist Balgoij. Prins Ruud en adjudant Theo gaven hun receptie. We arriveerde daar immers wel later. Want ja, een voetballer en een keeper als prinsen vraagt natuurlijk om problemen op zondag. Ik moest eerst aantreden op sportpark de Wissen. Over de wedstrijd laat ik me niet uit….laten we zeggen dat ik na afloop kwoad was. En voor de mensen die me kennen, die weten dan genoeg….

Magoed, na de wedstrijd werd er verzameld in de kantine van DIOSA. Enkele raadsleden hadden vanuit de kantine al de wedstrijd gezien. En sommige mensen menen dan ook gelijk verstand van voetbal te hebben. Heb voor onze Henk geregeld dat hij volgende week kan aanschuiven bij VI.  Hij mag daar samen met Gijpje wedstrijden gaan analyseren. Uiteindelijk dan toch naar het dorpshuis in Balgoij. Daar aangekomen konden we niet gelijk op, want m’n mede prins Michon was nog onderweg van Mönchengladbach, hij had daar een toernooitje gehad. Uiteindelijk was hij binnen en konden we op. VOL GAS klonk weer door de spaekers en mijn filmploeg filmde ook het hele gebeuren. Na wat officiële handelingen te hebben verricht kon het feest dan toch weer beginnen.

Het hoogte punt van de avond: Michon die een verzoekplaatje indient bij DJ CLIFF en vervolgens door de microfoon mij en de gehele raad oproept om te komen dansen. GE-WEL-DIG. En wat voor harem  van vrouwkes dat menneke op zijn leeftijd al heeft, man. Wou dat ik in zijn schoenen stond.  Op een aantal tafels met 20 vrouwkes…nou Michon…ik had het wel geweten. Nee, Michon zette de hele zaal op de kop  met z’n Headhunters plaat. Echt super!

Een ander punt wat ook niet vergeten mag worden zijn de Wieldrummers. Ze hebben het weer geflikt… Krukken, tafels, kegels, vlaggen stokken en als basedrum groten olietonnen omgedraaid! Wat een herrie was dat.  Ik zeg altijd maar zo, eerst goed oefenen voordat er je half werk gaat leveren. Ik verwacht dat er nog wel meer repetities gaan plaats vinden de aankomende weken, zodat er met de carnaval een groots concert gegeven kan worden.

Toen de receptie was afgelopen hebben we nog even in de schuur bij mij een eitje gebakken. Een aantal jaren terug deden we dat ook, en daar is toen eigenlijk iets voorgevallen wat voor herhaling vatbaar was. Sjaak en Peter 1 gingen toen in de rode sportwagen van ons pap liggen. Wat hadden we toen gelachen. Dus ik dacht, he laat ik de Royal Suite maar weer een gereed maken voor die twee., ik denk dat de foto’s hieronder wel boekdelen spreek toch?

En dan is het vandaag weer the day after. Dan kun je weer een balans op gaan maken. Toch weer netjes, 45 eieren, 3 broden, één krat bier en een paar flessen fris.  EN….Mijn pak was nog heel! Het is me dan toch gelukt, om een uitwisseling te voltooien zonder iets stuk gemaakt te hebben van het pak. Ik zeg nadrukkelijk van het pak, want natuurlijk is er wel iets gesneuveld……De camera van m´n telefoon is kapot. Naja we zullen het er maar mee moeten doen.

En nu dan een spannende week voor mij. A.s. Donderdag krijg ik te horen of ik m’n scriptie mag gaan verdedigen en natuurlijk zaterdag het Waoiersbal! Een avond waar  veel mensen al naar uit kijken. Een avond waar veel voorbereiding in zit. Ik ben echt benieuwd wat er allemaal komen gaat die avond. De geruchten zijn in ieder geval zeer belovend! Ik heb er zin in, en we zullen elkaar een zaterdag wel treffen in de Wielwaoiersstal.

Tot Zaterdag enuuuh jullie weten het,

Gewoon GAS EROP!

Alaaf, alaaf, alaaf

Prins Frank d´n Urste

  • Nog tot
  • Officieel
  • Wielwaoiers
  • Nederasselt

jan
11

11.01.2019 - 13.01.2019

PARDOES DE NAR
theunnis... Bedankt :grin :grin
Laaf
Prins...Regel jij dat kratje maar, en laat de rest maar aan ons over.Groet,Laaf