Dagboek van Prins Frank d´n Urste

Week 2 en 3

Oei, ik heb een weekje overgeslagen met het schrijven van dit dagboek. En daar heb ik alle redenen toe. Druk, druk, druk. De realiteit is dan ook kei hard. Je kunt niet de hele tijd stil staan bij het prinsen gebeuren.

Nee, 3 weken geleden alweer werd ik onthuld. Wat vliegt de tijd he. Week 2 vooral. Ik keek de hele week uit naar de zaterdag. Want zaterdag mochten we weer met de hele bende van ellende op pad! ‘S maandag eerst even naar Malden om foto’s te maken voor de TOPIC.
Daar waren ook alle prinsen van de regio. Acht in totaal. Wat een feest was dat. 
Daarna gewoon weer het dagelijks leven. De dagen leken  wel voorbij te kruipen. Ik kan nu concluderen dat het afstuderen op dit moment wel degelijk lijdt onder het prinsen gebeuren. Onbewust ben je er toch mee bezig, maja zoals ik al zei…zaterdags naar de Wozokotten.

Zaterdag  21-11-15  het was weer vliegen voor mij! Eerst wakker worden, opstaan enz. 
‘S middags naar radio Perfecto waarna ik thuis ekkes mn powernappie pakte om weer vol gas naar Wijchen te kunnen. Half 9 verzamelen bij het dorpshuis en GAS DER OP! Daar binnen gekomen konden we nog maar net naar binnen. De toko zat afgelaaie vol! DJ Erik voorzag ons van de nodige muziek en er werden diverse optredens gegeven. Kei gezellig….

Maar dan. Het moment waar iedereen al de gehele avond naar uit keek, het moment waar de hele toko op zat te wachten. EEN groep, 2 man, 2 woorden en een compleet op z’n kop gezette zaal Verploegen. Juist!! jullie raden het al, onze wereld artiesten van formaat van Nederasseltse afkomst DUO XXL treden op! Mijn teamgenoten waren massaal uitgelopen om onze leider Hennie z’n zangkunsten te mogen aanschouwen. Tja als die twee beginnen te blèren dan gebeurd er iets. Polonaise door de gehele zaal, jong en oud deden mee! GE-WEL-DIG. Daarna nog wat gedanst, gefeest, gebloemschikt, ge-bingo-d nog wat dansjes gedaan op het podium en heel veel gelachen. Ik denk dat de foto’s die op de site staan wel boekdelen spreken toch?

Maar goed aan alles komt een eind…dus ook aan deze avond. In de taxi naar huis. Bepaalde personen konden zelfs de stoelen niet meer zien staan in de bus, en zijn dus maar op de grond gaan zitten. Uiteindelijk bij ons thuis aangekomen, eitje bakken natuurlijk. Had de boel al voorbereid en er werden uiteindelijk nog 45 eieren gebakken. Kei gezellig was het. En ja, wie mogen er bij een gezellige avond niet ontbreken???? De wieldrummers. Ja mensen, die trommelden er weer lustig op los haha. Moi man. Ik kreeg toen pas echt door dat er meerdere mensen een lekker avondje uit waren, met een verkleedpartijtje als gevolg. Ja onze Johnnie had ‘m goed te pakken. Hoop dat hij zachtjes heeft gedaan toen hij thuis kwam,…..

En dan krijgen we zoals gewoonlijk the day after….oei oei oei. Ik moest om half 10 bij ???? (dit is gecensureerd door de gidscomissie) zijn de foto’s te maken voor de gids…ow f*ck….9.00 wekker terwijl je om 04.30u in bed ligt, ik kan je vertellen dat bevorderd het resultaat niet echt positief….4 bakken koffie op, nog een keer naar huis ( was natuurlijk van alles vergeten) en als laatste mezelf aankleden. Pffffff. Was dan ook heeeeeel er fijn dat er ’s ochtends  een jeugdprinske staat die gewoon fris en fruitig is. Die er gruwelijk veel zin in had, om samen met mij een balletje te trappen , en natuurlijk niet te stoppen was. Eén bulk energie. Pffff . Verder ging de shoot eigenlijk wel vanzelf. M’n chikkies stonden zoals gewoonlijk weer te stralen op de vroege morgen en iedereen was dan ook snel tevreden over het resultaat. 400 foto’s….. Succes Kees.  Op “the making of” kom ik later in de seizoen op terug. Ik heb namelijk nog een appeltje uuuuh ik bedoel een MAC Donalds te schillen met sommige personen. 

De rest van de dag was niet zo heel spectaculair. Ik was dan ook blij dat er vorige week een inhaalprogramma voor DIOSA 1 op de agenda stond. En ik dus niet hoefde te voetballen.  Dus ik kon lekker uitbrakken de rest van de dag.

En dan gaat alles weer z’n gangetje. Afstuderen, trainen, trainen, afstuderen, slapen. Afzien dus.

Op zaterdag 28-11-15 toch nog een prinselijke plicht. Ik moest om 13.00 in Malden zijn waar ik een interview kreeg bij GL8. De regionale omroep op de radio. In eerste instantie had ik daar eigenlijk niet z’n zin in. Want ja, ik ben immer bijna elke week op de radio te horen. Maar ik ben toch blij dat ik ben gegaan. De prinsen van  CV de Heikneuters  prins Rick d’n urste uit mook,   Prins Harm d’n Urste van C.V. de Krölstarte uit Middelaar en Prins Ronnie d’n Urste van CV de Meulewiekers uit Molenhoek( niet te verwarren met onze Molenhoek) waren daar ook bij uitgenodigd. Toch blijft het mooi om ervaringen uit te wisselen over de momenten die je nu al meegemaakt hebt. En misschien kwamen deze prinsen ook nog wel op m’n prinsen receptie de 10e van januari.  Echt tof.

Tja en dan krijgen we nu een paar weekjes niks. Tenminste, niks wat carnaval betreft. Ik moet gewoon vol gas aan de bak voor m’n studie. Wil voor de carnaval afgestudeerd zijn! Dat moet gewoon! En verder gaan we gezellig Sinterklaas vieren en lekker een potje voetballen. Eigenlijk wel goed om even de accu volledig op te laaien!!! Want op 13 December gaan we natuurlijk weer VOL GAS naar onze buren de Maoslanders, waar Prins Ruud d’n Urste zijn receptie geeft. Ruudje…maak je borst maar nat, want we komen we op VOL GAS naar jullie toe.

Voor de aankomende week nog even allemaal de schoen zetten, een liedje zingen en lief zijn voor elkaar. En dan horen jullie over een weekje (of twee) weer van mij.

De groeten!! En jullie weten het he!

We gaan Vol Gas met Prins Frank d’n Urste!

Alaaf Alaaf Alaaf

  • Nog tot
  • Officieel
  • Wielwaoiers
  • Nederasselt

jan
11

11.01.2019 - 13.01.2019

PARDOES DE NAR
theunnis... Bedankt :grin :grin
Laaf
Prins...Regel jij dat kratje maar, en laat de rest maar aan ons over.Groet,Laaf