Dagboek van Prins Frank d´n Urste

Week 1

Als ik dit aan het typen ben zijn we net een weekje verder. Een weekje die ontzettend snel voorbij vloog. Een weekje waarin je een week lang aan het genieten bent. Een weekje van vele reacties en felicitaties en als laatste een weekje van bijkomen…

We gaan even terug naar de dag van de onthulling. 8-10-2015. Voor vele een normale zondag. Maar voor mij niet. Ik had twee belangrijke taken uit te voeren. Prinske worden, en winnen met diosa 1 van Kraayenhoff.

Zondag morgen rustig aan wakker worden in Groesbeek, nog even de laatste puntjes door nemen met president Roel via de telefoon, waarna ik m’n standaard voorbereidingen voor een wedstrijd ging doen. Nee, die voetbal wedstrijd is mijn redding geweest die zondag. Zenuwachtig was ik totaal niet toen ik op het veld stond.  Ik kon m’n zinnen verzetten en me volledig focussen op de wedstrijd. Gelukkig maar, want het was knokvoetbal eerste klas! 14.30 de aftrap en uiteindelijk om 16.20 het laatste fluitsignaal. 2-1 winst. Hoppaah, deel 1 van mijn dag was al goed. Ik had met Roel afgesproken dat ik hem een tijd indicatie zou sturen na de wedstrijd. Zoals je hieronder kunt zien heb ik eerst ff op m’n dooie g

emak rustig met de boys na gebabbeld over de wedstrijd. Daarna toch maar even een berichtje naar Roel. 30 a 20 min.

En dan begint het….de stress. Kim had al een tosti klaar in de kantine die ik snel burgermeester maakte. En dan als een idioot naar ons thuis, omkleden. Om 16.50 liep ik bij thuis naar binnen. Zwarte broek aan, haartjes doen, raadspak toch nog maar even aan, Kim wou der ook nog even snel opmaken enz enz enz. Manmanman, wat een stress. We moesten toch nog haasten maar klok slag 17.00 reden we achter bij het dorpshuis. Kim ging naar binnen via de normale ingang en ik via de achteringang. John stond me al op te wachten. En hup het kleedhok in.

M’n pak hing boven een ventilator te drogen? Snap er niks van, zou die Jetten zich toch nog zo druk hebben gemaakt met z’n aftreden? Gelukkig was hij bijna droog. Dus ik dat pakske aan. Jeugdprins Michon kwam ook nog even kijken wie nou eigenlijk zijn mede heerser is. Nou mensen. Die eerste reactie was sowieso goud waard.  Schitterend hoe dat menneke begon te stralen. Ja en toen konden we eigenlijk al zeggen dat het ijs gebroken was.

Michon werd naar voren geroepen en kwam via de molshoop van Monford tevoorschijn. Ik daarin tegen zou boven de boom uitkomen. En dan komt John binnen en hij vraagt: ga je mee? Er gaat op dat moment van alles door je hoofd. Hoeveel mensen zijn er? Wat kon ik verwachten? Hoe reageren mensen op prins Frank d’n Urste. Je weet het niet! Je loopt naar de boom waar Henrique Theunnisen net alles klaar staat te maken om de boom om te douwen. Hij ziet mij en maakt een gebaar van G*dverdomme. Ik had natuurlijk de grootste schik. En ik had er onwijs veel zin in. Eindelijk zou ik onthuld worden.

En dan begint Roel met de laatste zinnen.

Wielwaoiers en Wielwaoierinnekes.
Even 4 regeltjes nog uit de fabeltjes krant.
- Hij is zo handig als Ed en Willem bever ( hoeveel mensen toen niet Henrique riepen!)
- Praat nog meer als meneer de uil
- Is af en toe net zo snel als Zoef de haas
- En mevrouw ooievaar is er al geweest, maar hoeft er voorlopig echt niks te brengen.
Wielwaoiers en wielwaoierinnen wij gaan carnaval 2015-2016 vieren met……

PRINS FRANK D’N URSTE.

Tja en dan begint het feest….oo oo oo  wat ging dit allemaal snel. Het officiële gedeelte vloog voorbij, felicitaties van familie, vrienden , kennissen enz. Zelfs mijn team kwam nog even binnen lopen om samen met Nico het clublied van DIOSA ten gehore te brengen. En dan daarna bij ons thuis nog eieren bakken. En dat hebben ons pap en mam ook geweten. En ik trouwens ook pfffff. Manmanman 7 kratten bier, 145 eieren,8 broden, 5 flessen wijn en een hoop stukken hout waren er doorheen geslagen. Nu zullen jullie wel denken hoezo stukken hout? Nou, de muziek viel uit. En wat is er dan heel handig om in de familie te hebben? Juist, Ome Johan! Hij pakt op een gegeven moment wat latten die bedoeld waren voor het vuurtje en begon te drummen. Waarna er verschillende aanwezigen ook die latten pakten en ik dus gewoon een hele drumband in de schuur had zitten (ook wel de Wieldrummers genoemd)! GE-WEL-DIG. Hoop dat de buurt trouwens wel rustig geslapen heeft. Want het bleef tot 04.30 uur nog onrustig op de Eindsestraat.

Oké, the day after, een dag van gruwelijk brak zijn. Opruimen en alles laten bezinken. Ooo heb gewoon 4 dagen nodig gehad om zelf weer een beetje op aarde te komen. Ik vond het geweldig. Heb nog diverse felicitaties en kaarten mogen ontvangen en ben zelf nog even in pak naar mijn oma geweest in Alverna.

En dan vordert de week. Vrijdag avond de eerste vergadering met mij al prinske. Michon was er ook bij. En we hebben samen even de onthulling geëvalueerd.  Ook kon ik aangeven waar ik graag heen zou willen met de uitwisselingen. Nou om te beginnen Balgoij natuurlijk!

En daar zijn we dan ook afgelopen zaterdag geweest. Met een groep van 15 man waren wij prima vertegenwoordigd in ons buurdorp. Met speciale dank aan stand-in Raadslid ig, igno, ignae….raadslid Piet en raadslid Sven, die halsoverkop nog meegingen. Nadat we Prins Jeroen (die zowel opkwam als afging met een Nederasseltse prins) hebben uitgezwaaid, kwam Prins Rudie d’n Urste en z’n Adjudant Theo d’n derde uit een UFO gerold. Nu al een historische jaar. Het blijft daar toch ook een geweldige onthulling! En daarna weer het feest. Mijn opkomst lied is daar een aantal keer gedraaid en het was groot feest. Zondag morgen wordt je dan ook wakker van ooo dat was weer knallen! Ik was dan ook blij dat Hennie Derks appte dat de wedstrijd tussen Batavia 1 en Diosa 1 afgelast was. Ben de hele dag nog brak geweest.

En dan zit week 1 erop. Een weekje waar ik met heel veel energie en leuke herinneringen op terug kijk. Geweldig om zo het carnavals jaar te mogen beginnen. En dit is pas het begin he! We gaan zeker nog meer feestjes beleven met als eerste a.s. de Wozokotten. Dj Erik en DUO XXL treden daar op, dus beloofd wat te worden. Maar eerst  vanavond even wat foto’s maken voor de TOPIC en dan de rest van de week maar even de accu oplaaien zodat we a.s. weer Vol Gas ertegen aan kunnen gaan!

Mensen ik sta nog steeds te stuiteren!! We gaan VOL GAS!

Alaaf Alaaf Alaaf,

                                                                                                   Prins Frank d’n Urste

 

  • Nog tot
  • Officieel
  • Wielwaoiers
  • Nederasselt

jan
11

11.01.2019 - 13.01.2019

PARDOES DE NAR
theunnis... Bedankt :grin :grin
Laaf
Prins...Regel jij dat kratje maar, en laat de rest maar aan ons over.Groet,Laaf