Dagboek van de Prins

In het dagboek van de Prins is zijn elke week de ervaringen en belevenissen van de Prins te lezen. Dus wil je weten wat de Prins heeft meegemaakt dan ben je hier op het goede adres! Lees snel verder om alles te weten over de Prins.

Dagboek van Prins Henrique d'n Urste

Beste Wielwaoiers,

Pfff, de eerste uitwisseling zit er op.

Met bijna de voltallige raad van 11 op bezoek bij de Maospruvers in Niftrik die een nieuwe Stadhouder onthullen die avond.

Bij het verzamelen stel ik verrast vast dat mijn nar zich niet heeft laten kennen en in vol ornaat aanwezig is om mij bij te staan.

Rijkelijk vroeg, maar iemand moet de eerste zijn, komen we in Niftrik aan zien we hoe de zittende Stadhouder Pieter ‘mit zien maoten’ afscheid neemt en drink ik mijn eerste pilsjes als Prins in functie.

De raad van 11 gaat meteen op zoek naar attributen die ze later op de avond kunnen gebruiken om zich te misdragen.

De muts van de nar verplaatst al snel naar de krullen van page Marieke en we worden goed verzorgd met heerlijke gehakballetjes en voldoende bier.

Het wachten is op de nieuwe stadhouder, maar wanneer hij dan eindelijk tevoorschijn komt met zijn twee adjudanten en nieuwe page, kan het feest beginnen.

Stadhouder Rik roept dit carnavalsjaar uit tot het ‘Pruuversjoar’ en die naam zou mij ook wel passen. “Niet lullen maar pruuven!”, waardoor ik m tussen twee pilsjes door nog even ons Wielwaoter overhandig en hem een onderscheiding omhang. Niks geen officieel gedoe. Ik hou ervan!

Hier kunnen we wel een feestje bouwen. En dat hebben we gedaan, in de polonaise met de strandjutters, de blauwkoppen en Prins Ruud en zijn gevolg.

Het decor van de onthulling is dankbaar door ons gebruikt om mijn eigen onhullingsmoment steeds opnieuw te beleven. Ik ben die avond nog een keer of 40 opnieuw “onthult” op Niftrikse wijze, door steeds opnieuw uit die bierpul te kruipen.

Intussen vermaakt ook de raad van 11 zich met het vertrouwde luchtgitaarspel van Geert, buxusknuffelen, hossen en drinken.

Een mooie avond, gezellig afgesloten met een eitje bij ons in de garage. Hier kan ik wel aan wennen.

Hopelijk snel een vervolg. Nu eerst ff uitrusten op de bank ;)

Alaaf!

Groetjes Prins Henrique dn Urste

  • Nog tot
  • Officieel
  • Wielwaoiers
  • Nederasselt

dec
17

17.12.2017 14:00 - 21:00

jan
13

13.01.2018 20:00 - 23:59

De trollenkoning
Zag ik vandaag nou een prins zonder scepter op het podium staan?Zeg prinsje...wordt het niet een...
De boze heks
Spiegeltje,spiegeltje aan de wand.. Wie heeft de scepter in de hand?De prins van de wielwaoier...